Inspiraties & Kleur

Kleur

De kleur zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [klør] Verbuigingen:   kleur|en (meerv.) 1) uiterlijk kenmerk dat niet de vorm betreft maar de weerkaatsing van licht door het oppervlak natuurkunde Voorbeelden:   `Dit schilderij heeft gele, groene, blauw...leur zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak:   [klør] Verbuigingen:   kleur|en (meerv.) 1) uiterlijk kenmerk dat niet de vorm betreft maar de weerkaatsing van licht door het oppervlak natuurkunde Voorbeelden:   `Dit schilderij heeft gele, groene, blauw...

Er zijn geen regels voor kleurkeuze. Met je eigen smaak en gevoel kom je vaak op de leukste ideeën. Kies een kleur niet alleen omdat het de trend is, daar zou je snel spijt van kunnen krijgen!! Bij het begin van jouw woon make-over, moet je uitgaan en rekening houden met de kleur van de meubels en accessoires welke je al hebt, deze vormen dan de basis van je woonplan.Begin je helemaal met niets, dan kun je geweldig alle kanten op plannen. Onthoud dat bij een sterke aanwezige kleur, het in werkelijkheid altijd donkerder en meer aanwezig is dan op een staaltje stof of papier. Geldt vooral voor behang en verf. Natuurlijk en kunstlicht geven grote verschillen weer in de kleurdiepte. Bij twijfel kies een lichtere kleurtint verf! Onder de link staan interieuradviezen & Tips over kleurgebruik en stylen met de kleuren:

G R I J S

I N D U S T R I E E L 

G R O E N

P E T R O L

P A S T E L

W I T

Z W A R T

R O O D

G E E L

T A U P E

K O P E R

O R A N J E

Lifestyle

Een begrip waarbij vormgeving niet beperkt blijft tot losse producten, maar waarbij ook de context van die producten een rol speelt en vormgeving wordt ingezet om het publiek te omschrijven in termen van doelgroep en smaak. Belangrijke invloed hierbij hebben de 'lifestyle'-bladen. 

Het creëren van een eigen stijl is vaak niet makkelijk, maar door deze bladen kan je vaak een mix match maken van stijlen waar jij je comfortabel bij voelt... en zo zal je door de jaren heen van kleur en meubels veranderen en mooie spullen verzamelen die jouw stijl laten zien....http://instagram.com/p/BM_hSOugVMy

Behang

Behang is een decoratieve manier om een muur te bedekken. Dit kan op een licht canvas of juist op een heel sterk papier. Het is een ideale muurdecoratie om vochtplekken in de muur of scheuren in de muur te verdoezelen. Tegenwoordig wordt behang met behang plaksel op de muur bevestigd. Vroeger ging dit heel anders. 

In de middeleeuwen werd in Europa begonnen met het behangen van muren. Dit werd gedaan met wandtapijten. De Arabieren waren de mensen die deze vroege voorloper van behang introduceerden. De tapijten langs de muren werden door hen in Europa geïntroduceerd. De komende eeuwen zou de oosterse afkomst van het behang duidelijk te herkennen zijn doordat er gebruik werd gemaakt van typische motieven voor op de tapijten.

Aan het einde van de zestiende eeuw kwam een andere soort behang in de mode. Het ging hier om goudleer behang dat was bedrukt met een houtsnede. Lodewijk XIV besloot om het bedrukken van stoffen te verbieden zodat de Franse zijde industrie beschermd kon worden. Hij vond het bedrukken van papier echter geen probleem.

Halverwege de achttiende eeuw werd de fabricage van behangsel een voltallige industrie. Vooral in Engeland en Frankrijk werd er massaal behang geproduceerd. In het begin werden slechts de allerduurste soorten beschilderd met de hand om bestelling. Soms werden ze bedrukt met blokken en plakten arbeiders ze aan elkaar.

In 1756 startte Jean Baptiste Réveillon een fabriek op. Dertig jaar later had hij driehonderd mensen in dienst die zich bezighielden met de productie van behang. Om het behang te beschilderen, trok hij beroemde kunstenaars aan, maar al gauw kreeg hij geduchte concurrentie. In 1783 werd behang voor het eerst gebruikt om luchtballons te verfraaien.

In 1777 kwam een behangfabriek in Hoorn te staan op het initiatief van de Vaderlandse Maatschappij. Deze behangfabriek werd opgezet door een predikant. Rond het jaar 1800 waren er in Nederland ongeveer twintig behangschilders aan het werk. Zij werkte bij de klant thuis, omdat ze dan rekening konden houden met de inval van het licht.

Rond 1835 kwamen de haast eindeloze rollen behang op de markt. De papierprijs daalde aan het einde van de negentiende eeuw en de motieven werden miserabel. Motiefbehang werd steeds zeldzamer in de tweede helft van de twintigste eeuw. Tegen het einde van de twintigste eeuw was motiefbehang haast geheel verdwenen. Toch lijkt het vooral bij jonge mensen tegenwoordig weer aan populariteit te winnen. Er is namelijk weer steeds vaker behang met motiefjes te verkrijgen.

Vroeger werd het behang gelijmd op jute ragdoek. Dit ragdoek werd vervolgens op latten gespannen. Deze latten waren tegen de muur geplaatst. In sommige gevallen werd nog een grondlaag gebruikt van krantenpapier. Tegenwoordig is behangen een stuk eenvoudiger. De muren worden vlak gemaakt en het behang kan direct worden opgeplakt. Om dit te doen is nog wel behang plaksel nodig dat gemaakt is van roggemeel.

Er zijn verschillende soorten behang zoals papierbehang, vinylbehang, acrylbehang, vliesbehang en glasvezelbehang.Behang is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Zo heb je retro behang, klassiek behang, behang voor in de kinderkamer, oud behang en modern behang.
 
In het jaar 2016 zullen we ook weer meer opvallende prints zien. Zo is sloophout behang aan een echte opmars bezig. Dit is een verzameling van verschillende prints van gebruikt hout. Ook andere prints zoals het marmer fotobehang en betonlook behang doen het bijzonder goed dit jaar. Terwijl je in de jaren ’80 nog duidelijk kon zien dat het om een print ging is dit nu niet meer het geval. De kwaliteit van drukken is sterk verbetert en ook de kwaliteit van het papier zorgt voor een levensechte indruk.
 
Fotobehang is een behang om precies dat muurtje een hele eigen look kan geven, dit kan door middel van een print van mooie bakstenen zijn maar ook een foto uit jullie privé collectie. Wel zitten er vaak bepaalde rechten op foto's die gebruikt worden als mal voor het behang vandaar dat sommige prijzen hiernaar zijn. Gebruik je een foto van je zelf dan moet hij wel voldoen aan de juiste grote en pixels, wel iets om rekening mee te houden. 
 

Behang met nostalgische vormen vinden steeds meer hun weg terug naar een modern interieur. Het zorgt voor een vleugje nostalgie en geeft de ruimte een warm en gezellig gevoel. Het behangen van een volledige ruimte wordt wel steeds minder toegepast. Door de opvallende prints, patronen en tekeningen werk je beter met accentwanden. Bij het kiezen van de behang print is het ook belangrijk rekening te houden met bestaande meubelen en materialen.

Vintage en Retro behang blijft ook in 2016 populair. Typische prints uit de jaren ’60, ’70 en ’80 zijn helemaal terug van weggeweest. Door het gebruik van frisse kleuren en trendy patronen oogt je woonkamer authentiek en origineel. Dankzij de technologische ontwikkeling van de laatste jaren, is behangen  kinderspel geworden. Vintage behang is te verkrijgen in de vorm van vliesbehang, waardoor het aanbrengen heel makkelijk wordt.

Soms moet je eens ‘out of the box’ durven denken. Probeer eens een deel van je plafond te behangen, een oude kast of een deur zo ontwerp je op een goedkope manier een origineel interieur.

 

Kerst sfeer in huis

Met de kerstdagen kan je even helemaal jezelf uitleven in je interieur. Het geheim van een gezellige kerstsfeer zit hem in de kleinste details zoals plaids, sierkussens en de mooiste kerstverlichting. Maar voordat je met de styling begint, is het handig om een thema te kiezen zodat de sfeer één geheel wordt, want de kerstsfeer gaat verder dan de boom alleen.

De kleuren rood, groen, zilver en goud doen het altijd goed, maar de nieuwe kleuren Koper, Poedertinten, Pastel en de felle tinten zijn erg trendy ook in de kerststyling kan je inspelen op de laatste woontrends want ook de kerstboom is aan mode onderhevig.

Het eerste waar je aan denkt bij kerst, is toch wel de kerstboom. Maar wat als je nu geen boom wilt of er geen plek voor hebt? Ook zonder boom kun je een prima kerstsfeer in huis halen. Ga los met verlichting, kaarsen, sterren, hertengeweien en al het andere dat je aan kerst doet denken. 

Dus geen boom maar toch wat groens willen in huis? Versier je huis dan met kerststukken, kransen of losse kersttakken. De kransen en kersttakken zijn leuk om te decoreren aan je spiegel of aan je deur voor een bijzonder effect.

Miniboompjes zijn dit jaar ook erg trendy deze hebben wel wat weg van een echte kerstboom, maar dan zonder al de opsmuk zo hou je het simpel en verfijnt. De kerstballen die je nu niet nodig heb voor in je boom kun je mooi gebruiken voor andere versiering. Vul een schaal of vaas met kerstballen, laat ze zien onder een stolp of hang ze aan kersttakken.

Accessoires die je nu veel ziet zijn allemaal stoere, natuurlijke materialen zoals hout, riet, jute en stof. Zelf ben ik dit jaar aan de slag gegaan met alles wat de natuur te bieden heeft, zoals gedroogde takken en of sierlijk onkruid denk hier aan schermbloemen ( berenklauw, gevlekte scheerling, engelwortel).

wat je nu ook veel ziet zijn glazen kerstballen met boompjes, engeltjes, veertjes, of sneeuw er in. Probeer wel als je voor dit soort ballen kiest je huis toch in één thema te houden, meerdere kleuren is geen probleem maar zorg voor kleuren die bij elkaar passen en in de zelfde kleur kring zitten.

De poeder tinten zijn hier een mooi voorbeeld van, dit zijn verschillende kleuren maar allemaal de zelfde zachtheid dat het een eenheid is. De tinten wit, zilver, goud en zwart zijn een hele hoop tinten bij elkaar maar versterken elkaar en dat is natuurlijk ook altijd goed. Probeer het maar eens om deze kleuren bij elkaar te zetten denk hierbij aan fotolijstjes kerstballen of waxinelichtjes  en zet er een vaasje met een mooie groene dennentak naast.

Pre-Kerstboom

Het is wat vroeg en nog geen ballen & lichtjes die komen volgende week ,maar de kerstboom van sprokkelhout staat....
Dit jaar heb ik gekozen om te decoreren met groene flesjes en druiventakken.
Omdat het nog even duurt voordat het kerst is zijn de flesjes gevuld met mooie witte bloemen. Volgende week gaan de bloemen er uit en worden ze vervangen door mooi eucalyptus & bessen.

Ik wens jullie heel veel plezier met het decoreren. Wil je nu ook een bijzondere styling dit jaar of gewoon hulp met je bestaande spullen, dit om meer eenheid te creëren of gewoon door tijdsdruk PlanB|Bymel kan je ook daarbij helpen, want styling van je huis kan af en toe best lastig zijn. Voor meer informatie en/of prijzen stuur mij dan vrijblijvend een mailtje info@bymel.nl 

Groetjes Melanie,

Maak jouw eigen website met JouwWeb