De Kleur Taupe

Taupe is één van de meest favoriete interieurkleuren van de laatste 10 jaar. De kleur taupe komt uit het Frans en spreek je uit als ‘toop’. Deze kleur wordt ook wel leverkleur of beige genoemd en is een natuurlijke, tijdloze kleur tussen grijs en bruin in.

Er zijn vele soorten taupe, variërend van donker taupe, grijs taupe, purper taupe, zand taupe naar paars taupe. Taupe heeft als eigenschap om harde kleurcontrasten te neutraliseren en kan goed worden gecombineerd met natuurlijke kleuren, pastels of felle kleuren. Hoe donkerder de kleur taupe, hoe mooier het is om hier lichte tinten bij te combineren.

Vaak denken mensen dat taupe heel erg saai en donker is. Op de foto’s hier onder kun je zien dat dat niet het geval is. Taupe is juist super trendy en hip! Natuurlijke materialen en kleuren passen erg goed bij deze kleur. Dat is handig, want ook dit is helemaal in de mode. Taupe straalt ook wel een bepaal de luxe uit. Vooral als je weet hoe je het moet combineren. Dat kan al heel simpel.

Het is meestal wel mooi om ook wit te gebruiken als je een taupe muur hebt. Daardoor krijgt de ruimte een frisse look en voorkom je dat het te donker wordt. Je kunt best verschillende tinten  gebruiken, maar dat staat dan mooier bij een witte muur en dan alleen deuren,ramen in deze kleur verven en je accessoires aanpassen.

We hebben natuurlijk ook te maken met persoonlijke smaak en wat combineert met de rest van je interieur. Daardoor zijn de taupe-tinten nog steeds erg in trek. Zo is de ene taupe tint duidelijk wat meer bruin/paars, terwijl een andere taupe-tint wat meer grijs in zich heeft net waar je voorkeur naar uit gaat.