De kleur Rood

Rood wordt niet voor niets de kleur van de passie genoemd. Het is een kleur die heel sterk op het gemoed kan werken en emoties in een persoon kan losmaken. Rood is ook een zeer sterke kleur die al snel en gemakkelijk waargenomen wordt.

Personen die rood als lievelingskleur kiezen zijn heel passionele mensen die vitaal en vastberaden zijn. Deze personen hebben vaak veel zelfvertrouwen en zijn moedig.

Rood in het interieur is heel afhankelijk van de tint rood die men gebruikt. Donkerrode tinten, zoals wijnrood of magenta zijn rustiger dan een hel rood zoals een rode Ferrari. Het is echter raadzaam geen rood in de slaapkamer te gebruiken, zelfs geen bordeaux, omdat dit kan verhinderen dat iemand tot rust komt.

Door kleuren op de juiste manier in je interieur toe te passen kan je de beleving van de ruimte veranderen. Het is daarom belangrijk dat je voordat je gaat beginnen goed weet wat het resultaat moet worden. Is het de bedoeling dat de vorm van de ruimte benadrukt wordt, of juist niet? Moet de kamer ruimtelijk en groot lijken, of juist gezellig en intiem?

Voor je rood gaat toepassen in je interieur, bedenk dan hoe jij op rood reageert en in welke mate dat is. Wist je bijvoorbeeld dat rood de eetlust opwekt. Als je op dieet bent is rood dus niet echt een geschikte kleur voor je eetkamer of je keuken. Verder wekt rood actie op, Ga dus eerst na welke delen van je huis wel een oppepper kunnen gebruiken en voeg rood daar voorzichtig toe. Begin klein, bijvoorbeeld met sierkussens op de bank. Wil je rood op de muren, begin dan met kleine muren of kleurvlakken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb