De kleur Petrol

De naam ''Petrol'' (benzine) is etymologisch afgeleid van het woord "petroleum" ook wel bekend als ruwe olie/aardgas. Benzine afgeleide verbindingen zoals paraffine zijn vaak blauw gekleurd. Petrol blue Blauw is van oorsprong een koude kleur. Denk maar aan de kleurencirkel gelegen naast groen en paars. Dit zijn uitstekende kleuren om te combineren. Voornamelijk mosgroen en aubergine is een goede match met Petrol blue. In combinatie met veel zwart krijgt het geheel een stijlvolle uitstraling. Breng hier en daar wat zilvertinten aan en laat je verassen door een overweldigend gevoel van luxe in het interieur.
Wanneer de basis voornamelijk meer uit wit bestaat, dan werkt de blauw/groene kleur juist verfrissend! De kleur verleent zich ook prima aan bijvoorbeeld een stoere beton-look in huis om meer sfeer te creëren.
 
Wanneer je meer opzoek ben naar geborgenheid, dan wordt er niet direct aan Petrol Blue gedacht. Toch kan dit geweldig uitpakken in combinatie met ruwe en warme materialen zoals hout, leer, canvas, jutte en wol. Denk bijvoorbeeld aan grote grof gebreide wollen kussens voor op de bank en een lekker warm plaid erbij.

Maak jouw eigen website met JouwWeb