Pasteltinten

Een pastelkleur is een zachte kleur. De pastelkleur wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen. Dit wordt meestal gedaan met wit of lichtgeel. Lichte pasteltinten worden meestal gebruikt als sfeervolle achtergrond. De klassieke, lichte pasteltinten zoals lila, poederblauw en amandelgroen zorgen voor een fris en zomers interieur. De intensere pasteltinten geven daarentegen extra pit aan het interieur. De intensere pasteltinten zijn zonnige pasteltinten zoals banaan geel, olijfgroen en aquamarijn blauw.

Een pastel interieur lijkt misschien saai, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een pastel interieur kun je wat pittiger maken door zachte kleuren te combineren met harde tinten. Denk dan aan donkere, maar ook aan felle kleuren. Wil je geen drastische veranderingen in het interieur? Voeg dan wat details in pastel toe. Dat kunnen zachtroze kussens, een mintgroen plaid of een lichtblauw dekbed overtrek zijn. Vind je het leuker om zelf aan de slag te gaan? Verf dan een kastje of een stel boekenplanken in een mooie pasteltint.

Combineer eindeloos met de verschillende woonaccessoires in pastelkleuren. Zo creëer je de vrolijke woonsfeer waar iedereen blij van wordt!