De kleur Groen

Groen geeft rust is natuurlijke kleur die wel wat verwacht van andere kleuren. Groen kun je niet zomaar toepassen, daar moet je over nadenken. Groen kan je energie geven. Met de donkere tinten van groen kan een ruimte te benauwend worden en vraagt om een tegenhanger dus goed accentueren en spelen met licht dan is deze kleur een gedurfde aanvulling in je interieur.

Een kalkverf kan een heel mooi effect geven terwijl groen in hoogglans heel snel fout kan uitpakken.De combineert makkelijk met Grijs, Bruin, Blauw en Geel .Een kleur met wat meer risico ,maar laat zich vooral goed combineren met natuurlijke materialen.

Groen kan eigenlijk voor elke kamer gebruikt worden. Kies voor een slaapkamer voor een combinatie van zachte tinten en in de keuken of woonkamer voor mooie contrasten die elkaar aanvullen zoals donker grijs /lichtgroen of mosgroen met een betonkleur grijs.

Eén van de woontrends van 2016 is Botanisch wonen. Hierbij zie je veel prints van bladeren, bloemen en insecten. Deze prints zie je terug op behang, maar ook als afbeeldingen op kussens en vazen. Dit combineren met oude wijnflessen of donker bruine vintage apothekersflessen als decoratie in verschillende maten. Planten en bloemen spelen ook een hele belangrijke rol bij deze ‘groene’ trend, in het bijzonder is dit jaar de cactus weer helemaal hip maar ook varens en kruiden mogen er zeker wezen.